Is de behandeling pijnlijk?

 

Is de behandeling pijnlijk?
Bij het behandelen van grotere huidzones, gevoelige plekken of bij persoonlijke voorkeur kan er verdoving worden aangebracht. Dit gaat in de vorm van een crème, waardoor naalden achterwege blijven. De verdovingscrème (emla crème) kan worden gebruikt bij gevoelige delen als oogleden en zal ongeveer 25 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht.
Hoe lang is de hersteltijd?
De behandelde huid kan een lichte zwelling vertonen die gemiddeld 2 dagen kan duren. Ook ontstaat er na de behandeling de zogenaamde “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen 5 dagen en zullen uiterlijk na 7 dagen volledig zijn verdwenen. Tot die tijd kunnen ze gemakkelijk met foundation worden bedekt, waardoor het je niet hoeft te belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Overigens is het wel belangrijk dat de huid in de dagen na de behandeling wordt beschermd met een zonnefactor tegen schadelijke straling van de zon.
De voordelen van de Fibroblasting (plasma) behandeling:

 

  • Oppervlakkige werking

De levende epidermale laag van de huid wordt nooit bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of  huidschade zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij een verkeerd gebruik van lasers.

  • Betaalbaar

Deze behandelingen zijn betaalbaar en daardoor goedkoper dan operatieve ingrepen.

  • Geen littekenvorming

Deze behandeling verstrakt de huid zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming.

  • Alle huidtypen

Deze methode is geschikt voor alle huidtypes, huidskleuren en leeftijdsgroepen.

  • Minimale zwelling

Dit is afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak en persoonlijke nijging en gevoeligheid voor oedeem.