Wat is fibroblasting?(ook wel plasma behandeling genoemd)

 

Fibroblasting is een nieuwe, revolutionaire techniek om ogen te liften zonder in de huid te hoeven snijden of hechten. Het verwijdert rimpels, plooien, huidzakken en overtollige huid rondom de ogen.

De huid rondom de ogen zal in de loop van een mensenleven verslappen dit begint bij de een wat sneller als bij de ander. Deze techniek maakt de huid rondom de ogen tot 100% strakker en geeft direct blijvend resultaat na 1 behandeling. Dit resultaat zal jarenlang aanhouden.

Tot voor kort bestond alleen de mogelijkheid om dit door middel van een ooglidcorrectie (operatief) te corrigeren, de zogenaamde Blepharoplastik. Deze ingreep staat bekend om de risico’s en bijwerkingen die hiermee samen kunnen gaan, denk hierbij aan infectiegevaar, enorme zwelling, blauwe/paarse/gele bloeduitstortingen rondom de ogen, ontsierende littekens en een vervelend (en vaak blijvend) trekkering gevoel rondom de ogen.

 

De behandeling
Door middel van de revolutionaire techniek – zonder te snijden – wordt middels een applicator stikstof en zuurstof samengebracht tot een ‘plasma-spot’. Hierdoor wordt de lucht tussen de huidplooien direct ge-ioniseerd. Hierbij ontstaat een plasmawolk, welke ervoor zorgt dat de overtollige huid op een gecontroleerde en pijnvrije manier permanent verwijdert wordt en dat de bijwerkingen tot een minimum worden beperkt.

In de regel zijn er, afhankelijk van de conditie van de te behandelen huid, 1 of 2 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. In enkele gevallen is er, na de eerste behandeling, nog 1 kleine nabehandeling (15 minuten) nodig, na circa 8 weken. Deze behandeling is bij de prijs inbegrepen.